Američke borovnice su jedna od najpopularnijih voćki u Sjevernoj Americi, a njihova povijest seže daleko u prošlost. Ove slatke, sočne bobice nalaze se u mnogim američkim jelima poput pita, muffina, smoothieja i sokova.

Porijeklom su iz Sjeverne Amerike te rastu u divljini, u šumama i močvarama. Indijanci su ih koristili za hranu, lijekove i boje za tkanine. Prvi europski doseljenici u Sjevernu Ameriku su također brzo otkrili ove bobice i počeli su ih koristiti u svojoj prehrani. U 18. stoljeću, američke borovnice postale su popularne u Europi nakon što su ih uzgajali engleski vrtlari. U 19. stoljeću, počele su se uzgajati u Sjevernoj Americi, a prvi komercijalni uzgoj počeo je u 1920-ima u državi New Jersey.

Danas se američke borovnice uzgajaju diljem Sjeverne Amerike, a najveći proizvođači su SAD i Kanada. Ove bobice rastu na grmovima koji su visoki između 1,5 i 2 metra. Plodovi su sočni, slatki i bogati antioksidansima. Bogate su vitaminima A i C, te antioksidansima. Također, dobre su za srce, oči, kožu i kosu, poboljšavaju probavu i pomažu u borbi protiv raka.

Američke borovnice su jedna od najpopularnijih voćki te imaju dugu i bogatu povijest. Ukusne su i zdrave, te se mogu koristiti u mnogim jelima i napicima. Ako ih još niste probali, svakako ih isprobajte i uživajte u njihovom slatkom okusu i zdravstvenim prednostima.